Suku- ja DNA-tutkimukset

Suku- ja DNA-tutkimukset

Koko sukua koskevat julkaisut

1. Janhusten suvun alkuvaiheet ja DNA-tulokset, Ari Kolehmainen, 7.8.2018

Tutkimus selvittää Janhusten-Janhosten suhteita DNA-tutkimuksen avulla muihin sukuihin ennen kirjallisia lähteitä ennen vuotta 1541. Samoin tutkimus tarkentaa kahden vuosikymmenen takaisia sukukirjassa olevia tietoja. Tutkimus sisältää tässä vaiheessa vain osan sukujuonnoista eri kohdille 1600-lukua. Tutkimus on pituudeltaan 30 sivua. Jatkotutkimus on meneillään loppujen sukujuontojen osalta ja tavoitteena on valmistua vuonna 2023.

Edellä olevaan tutkimukseen liittyy opastava ppt-muotoinen esitys, 18 sivua:
Janhusten alkuvaiheet ja DNA, Hankasalmi 21.7.2018, Ari Kolehmainen. Tutkimus on sähköisessä muodossa.

 

2. Janhusten ja Janhosten sukukirja, osa 1, Jarmo Ahlstrand, 2001

Ensimmäinen osa Janhusten ja Janhosten sukukirjasta on julkaistu kesäkuussa 2001 Haukivuorella pidetyn varsinaisen sukukokouksen yhteydessä. Sukukirjan ensimmäisen osan kahdessa niteessä on yhteensä 429 sivua perustietoa henkilöiden nimistä, syntymästä, kuolemasta ja muista ajankohdista ja asuinpaikoista. Kirja antaa perusteita mm. seuraaviin kysymyksiin: millainen on sukuni menneisyys, missä ovat sukuni juuret ja mistä minä oikeasti olen?

Sukukirjan ensimmäisessä niteessä on perhetiedot. Perhetiedot-niteessä keskeiset asiat ovat perhetauluina. Toisessa niteessä on hakemisto. Hakemistossa on viisi eri tavalla koottua hakemistoa:

  • etunimen mukainen aakkosjärjestys
  • äitejä tyttönimittäin aakkosjärjestyksessä,
  • vävyjä sukunimittäin aakkosjärjestyksessä,
  • suvun asuinpaikkoja kunnan, kylän ja tilan mukaan ja
  • Janhuset ja Janhoset ikäjärjestyksessä.

Kirjaa on ostettavissa sukuseuran rahastonhoitajalta.

 


Talo- ja henkilöhistoriat

Valmiiksi kootut perustiedot antavat hyvän taustan talo- ja henkilöhistorioiden laatimiselle. Sukuseuran tiedossa olevat talo- ja henkilöhistorioita ovat kirjoittaneen useat henkilöt.

Ester Janhonen on tuottanut kolmeen eri kirjaan seuraavat talo- ja henkilöhistoriat: Niemen ja Päivärinnan, Vilholan ja Jukolan Janhosten sukua Niemisjärvellä 1600-luvulta 1900-luvun puoliväliin (1997), Isoäitimme Vilhelmiina nähtynä sukutaustastaan käsin (1999) ja Sukuni vaiheita tutkittuna ja muisteltuna (1999).

1. Kalle Aataminpoika Janhonen ja hänen perillisensä, 1998, kirjan ovat koonneet ja toimittaneet Tauno Janhonen ja Pirjo Suutarinen.

Tämä on sukuseuran 1. julkaisu. Kallen viidestä lapsesta ja heidän jälkipolvistaan on ollut kirjoittamassa lukuisa joukko aktiivisia henkilöitä. Kolmesta Kallen aikuiseksi eläneestä lapsesta ja heidän jälkipolvistaan ei toistaiseksi ole henkilöhistorioita kirjoitettu.

2. Halttulan kylän talo N:o 3:n talo- ja henkilöhistorioita vuodesta 1541 – 1990 luvulle, 1998,

kirjan ovat laatineet Tauno, Matti ja Erkki Janhonen sekä Väinö Suuronen.

3. Niemisjärven Janhoset, sukuluettelo, Olavi ja Seija Pöyhösen sekä Pentti Janhonen, 1995 ja parannettu painos 1997.

Kirjassa on hakemisto ja perhetaulut selkeässä järjestyksessä. Painos on loppunut sukuseuralta.

4. Hartikan torpan historia ja Herman Janhosen jälkeläisten sukuselvitys.

Tietoja kerätty pääosin Hankasalmelta ja Kangasniemeltä aikaväliltä 1850 – 2011. Pieniä tarkennuksia aineistoon on tehty vielä vuoden 2011 jälkeen ja sukuselvitys (45 sivua) valmistui lopullisesti Leena Janhosen toimesta vuonna 2020.  Voit avata ja halutessasi tulostaa sukuselvityksen tästä.


Muut painotuotteet

1. Toimintaa ja tapahtumia 20 vuotta, 2009 painettu kirja,

Janhusten ja Janhosten sukuseuran historiikki, Tauno Janhonen ja Pentti Pöyhönen